• De therapeut

 • W.J.C. (Wendy) Chang-Postel

  Psychosociaal therapeut

  POH-GGZ

  Psychosociaal therapeut Wendy Chang-Postel (1984), is afgestudeerd aan de 4-jarige HBO opleiding tot Psychosociaal Therapeut en de HBO opleiding tot POH-GGZ. Na voorgaande management- en andere professionele opleidingen, trainingen en mijn carrière in het bankwezen en binnen de overheid, richt ik mij sinds 2015 op hetgeen mij veel energie geeft: de psychologie. Sindsdien heb ik verschillende aanvullende cursussen en opleidingen gedaan waaronder Psychosociale Basiskennis en binnenkort EMDR waarbij ik cliënten met trauma gerelateerde klachten kan behandelen. Ik volg regelmatig trainingen en bijscholingen op het gebied van Psychologie, Psychosociale Therapie, POH-GGZ en overige relevante trainingen. Daarnaast ben ik maandelijks actief bij supervisie- en intervisiebijeenkomsten om zo professionele feedback te krijgen.

  Door eigen ervaringen waaronder een burn-out en het overlijden van een ouder door kanker weet ik wat persoonlijke gebeurtenissen met je kunnen doen en wat deze gebeurtenissen kunnen veranderen in je leven. Als therapeut ondersteun ik dan ook graag anderen in eenzelfde of ander proces.

  Ik werk vanuit mijn zelfstandige praktijk in Enschede.

 • Ieder mens heeft een innerlijk en uiterlijk deel in zich. We verfraaien het uiterlijk, door naar de kapper te gaan, kopen kleding en nieuwe schoenen. We zorgen ervoor er goed uit te zien. Of we zijn bezig met het investeren in vastgoed of andere vermogens- en materiële zaken. Dan het innerlijk, daar wordt vaak minder aandacht aan geschonken. Deze wordt vaak over het hoofd gezien. Ik noem het de innerlijke mens. Vandaar ook de oprichting van Praktijk InMens, mijn doel is om meer aandacht te schenken aan de innerlijke mens.

  Dit is belangrijk, omdat het de persoon is die jij werkelijk van binnen bent. Het is de persoon die velen om jou heen niet kennen. Wat leeft er in jou? Wat zit er in je hart? En hoe omschrijf jij jezelf? Wat denk en voel jij? Velen vinden het moeilijk om over zichzelf te praten, omdat ze niet weten wie ze echt van binnen zijn.

  Wanneer je je uiterlijk verwaarloost, dan is dit vrijwel meteen zichtbaar en kunnen mensen om je heen dit zien. Wanneer je je innerlijk verwaarloost, dan is dit voor de buitenwereld niet direct zichtbaar. Of ze zullen nooit exact ‘hun vinger erop kunnen leggen’. Want niemand kan direct aan jou zien dat je bijvoorbeeld verdriet, negatieve gedachten of gevoelens ervaart. Of last hebt van nachtmerries, onprettige gedachten, schaamte, schuldgevoelens of dat je gewoon eenzaam en ongelukkig bent. Of omdat je niet aan de eisen van anderen, jezelf of van dit leven kan voldoen. Dit geldt ook voor een negatief zelfbeeld. Vrijwel niemand weet dat, tenzij jij dit deelt. Of ze jou door en door kennen.

  Praktijk InMens ondersteunt jou graag bij het proces om meer bezig te zijn met jouw innerlijke mens.

  Het Innerlijke van de Mens. Praktijk InMens.